Program 22 - heading

Husebymarkedet 2022 – 3. september kl. 12.00 – 16.00

Husebymarkedet på Skedsmokorset lørdag 3. september:

Et noe annerledes marked i år

Etter 2 år med pandemi har Skedsmo Kulturforum, Skedsmo Samfunnshus og lag og foreninger på Korset igjen gleden av å invitere til marked på Huseby Gård – Skedsmokorset, lørdag den 3. september.  Arrangementet støttes i år – som i alle år av Lillestrøm kommune.

Skedsmokorset Frivilligsentrals leder Arne Vik og daglig leder Eivind Klemp i Skedsmo Kulturforum ser fram til å fylle tunet med aktiviteter for innbyggerne på Skedsmokorset.

Årets marked blir noe annerledes enn tidligere år – vi begrenser i år åpningstiden til kun lørdag mellom kl. 12.00 og 16.00. Vi vil i størst mulig grad sette fokus på lag og foreningers tilbud til innbyggerne på Korset – en rekke lag og foreninger setter opp stands – her blir det mulig å få informasjon og å melde seg på aktiviteter. Museene i Akershus vil ha åpen kafé i hovedbygningen samt enkelte vikingaktiviteter i grisehuset tilknyttet Vikingespillet som skal arrangeres senere i september.

Fra Scenen kan vi tilby et rikholdig program med innslag fra lag og foreninger; dans, drilloppvisning, musikk, vikingspill, demonstrasjon av TaeKwonDo. I tillegg kommer Klovnen Knerten med sitt populære ballongshow – her blir det noe for alle.

Diamond Dance inviterer i tillegg alle barn til å delta i «Bli med å dans» foran scenen. 

Skedsmokorset Challenge:

Idrettslagene er de største tilbyderne av aktiviteter for barn og unge på Korset. Mange barn prøver seg i ulike aktiviteter før de «lander» på sin foretrukne idrett. Men hvordan er det med ferdighetene i andre grener? Under Husebymarkedet vil vi arrangere en uhøytidelig konkurranse mellom idrettslagene på Korset hvor deltagerne skal prøve seg i blinkskyting i fotball, håndball og ishockey. Hvem blir best?

Husebylåven skal bygges om til kulturformål – Ordføreren kommer!

Etter nærmere 20 års iherdig innsats fra lag og foreninger og enkeltpersoner er det nå klart for ombygging av 1. etasje i låven etter kommunestyrets vedtak i juni. Låven skal innredes med en kafé/møteplass, aktivitetskjøkken, toaletter, et møterom til ca. 20 personer samt en større sal til ca. 100 personer. Her skal det gis rom for foreningers behov for lokaler til sine møter og arrangementer.  Byggestart er satt til den 19. september og planlagt åpning er satt til 2023.

I samarbeide med kulturavdelingen i Lillestrøm kommune deltok over 40 personer fra lag og foreninger i mai/juni i dugnad hvor man klargjorde låven til ombyggingen ved å tømme den for skrot og gjenstander som skal tas vare på.

Til å foreta den offisielle markeringen av byggestarten kommer Ordfører Jørgen Vik samt en rekke viktige bidragsytere til prosjektet. Endelig blir det byggestart!

Lillestrøm kommune i samarbeide med entreprenøren setter opp egen stand under Husebymarkedet hvor man kan se hva som planlegges. Det skal bli så fint!

Nyhet i år: Hedersprisen «Årets Skedsmosokning»

Skedsmokorset og omegn med sine nesten 18 000 innbyggere er et viktig bo- og oppvekstområde i Lillestrøm kommune. Det har i mange år vært satt fokus på utvikling av kulturtilbud i vårt nærområde fra lag og foreninger og frivillige og det har opp gjennom årene vært gjennomført en rekke arrangementer og tiltak for å styrke stedsidentiteten og samholdet på Korset.

Styrene i Skedsmo Samfunnshus og Skedsmo Kulturforum har innstiftet en ny hederspris for personer som har gjort eller gjør en ekstraordinær innsats for positiv utvikling av nærmiljøet og kulturlivet på Skedsmokorset. Prisen skal utdeles for første gang i år og består av et diplom, en inngravert glasskaraffel og 5 000 kroner. Så er spørsmålet: Hvem skal motta den aller første prisen?

Program

12.00  Innmarsj skedsmo Skolemusikk, Skedsmo Drill og Skedsmo Janitsjar
Konsert og Drilloppvisning

12.30  Diamond Dance – oppvisning

13.00  For de minste – Klovnen KNERTEN’s ballongshow

13.30  Sangkoret Raumklang – minikonsert

13.45  Vikingspelet anno 2022: Slaget ved Nitja – En forsmak

14.00  Offisiell markering av byggestart på ombyggingen av låven til kulturformål
v/Ordfører Jørgen Vik

14.15  Kåring av årets Skedsmosokning

14.30  Åsenhagen Tyrolerorkester – konsert

15.00  Skedsmokorset challenge – Idrettslagene konkurrerer!

15.30  Skedsmo TanGun TaeKwonDo – oppvisning

15.45  Skedsmo Western Club – Linedance

16.00  Avslutning

Arrangører: Skedsmo Samfunnshus og Skedsmo Kulturforum
Støttet av: Lillestrøm kommune

Del artikkel